De dagbesteding

Natuurspeeltuin de Merregelhoof is een kinderspeeltuin gelegen aan de Pietersberg. De stichting (met gelijke naam) is eigenaar van de speeltuin. Nui Spoor voert het onderhoud voor de speeltuin uit in ruil voor een fantastische werklocatie. Daarnaast is Nui Spoor verantwoordelijk voor het onderhoud van een stuk natuurgebied (op de berg) van Natuurmonumenten.

De speeltuin is in 2014 veranderd van eigenaar, en de nieuwe eigenaar heeft ook andere plannen met de speeltuin. Zo veranderd de speeltuin de komende jaren naar een natuurspeeltuin. Nui Spoor helpt waar mogelijk mee aan de ontwikkelingen van de speeltuin.

Er moet van alles worden gedaan om de speeltuin draaiende te houden. Voor iedere dagbesteder wordt bekeken welke werkzaamheden hij of zij aan kan. We bespreken dagelijks samen wie wat doet zodat we met ieders wensen rekening kunnen houden. 

De werkzaamheden op de speeltuin zijn in te delen in 4 categoriën:  onderhoud, bouw en klussen, houtbewerking en overige. Bij bouw en klussen gaat het vooral om mee te helpen aan de ontwikkeling van de speeltuin. Er zijn zowel terugkomende als eenmalige activiteiten, hieronder ziet u enkele voorbeelden:

 

Onderhoud

•Groenonderhoud
•Speeltoestellen onderhouden
•Houtwerk schilderen
•Omgevallen bomen kappen en opruimen

Bouw en klussen

•Een oude pipowagen ombouwen tot kassa 
•Toegangspad voor de speeltuin maken. Hiervoor moeten bomen worden gehakt en een pad worden gemaakt. 
•Een stal ombouwen tot werkplek

Houtbewerking

•Schutting zetten
•Grote houten voorwerpen maken (bijvoorbeeld bank, wijnrek)
•Kleine houten voorwerpen maken (bijvoorbeeld kinderpuzzels, sleutelhangers)

 

Heeft u een klus die gedaan moet worden? Of interesse in één van onze houtproducten?

Overig

•Het maken van roosters
•Voorbereiding voor de koffie- en lunchpauze

Daarnaast zijn alle individuele vragen welkom. Wij zullen ons best doen om er een passend traject van te maken: Samen met jou.

 

 

Specifieke en persoonlijke begeleiding:
De meeste dagbesteders geven aan te komen om ‘vrijwilligerswerk’ te komen doen. Wij dragen er zorg voor dat de werkcondities passen bij de dagbesteder. In de eerste periode kijken we wat iemand kan en wil zodat we de dagbesteder uitdagend werk kunnen bieden waar hij of zij zich in kan ontwikkelen. Bij deze dagbesteders gaan we doorgaans niet al te diepgravend te werk. Vaak is er juist behoefte om lekker te werken en niet bezig te zijn met de problemen van thuis of hulpverlenerstaal. Wanneer er behoefte aan is ondersteunen we natuurlijk wel op verschillende gebieden.

Coaching (vaardigheden, persoonlijk):
We bieden daarnaast ook coaching aan. Wanneer daar behoefte aan is, werken we met deelnemers aan persoonlijke doelen. Dit doen we door tijdens de werkzaamheden te oefenen en hier in individuele gesprekken op terug te komen. De werkwijze wordt natuurlijk aangepast aan de situatie. Hoewel sommige dagbesteders binnenkomen met een wens tot coaching, ontstaat deze behoefte vaak pas na een paar weken of maanden. Dit houden we bespreekbaar met de deelnemers, als er vraag naar coaching is zullen we deze in overleg met deelnemer en verwijzer inzetten.

Certificaten:
Daarnaast creëren we de mogelijkheid tot het behalen van certificaten. In eerste instantie zullen dit certificaten zijn die vereist zijn voor sommige werkzaamheden (buiten werken, bosmaaier). In de toekomst willen we ons meer richten op de toekomstperspectieven van de deelnemers en trainingen aanbieden die daarbij passen. Denk hierbij aan beroepsgerichte certificaten, maar ook aan bijvoorbeeld sollicitatietrainingen.

Klachtenregeling:
Indien u er bij ontevredenheid met ons niet uit komt, kunt u natuurlijk gebruik maken van onze klachtenregeling. Klik voor meer informatie op deze link (docx bestand) of deze link (pdf bestand)