Over ons

Wij, Vic Mussen en Ernst Claasen, hebben elkaar leren kennen als collega’s. Toen wij niet meer samenwerkten hielden wij contact waarbij we op zoek waren naar een manier om hulpverlening aan te bieden zoals wij dat graag zien.

We wilden een dagbesteding opzetten waarin we ons goed kunnen richten op de problematiek van de dagbesteders en waarmee we samen met de deelnemers naar een positief doel toe werken. Ook wilden we dat de houding van de begeleider hierbij zoveel mogelijk naast de dagbesteder is, waardoor de dagbesteder wordt gemotiveerd, zich serieus genomen voelt en wordt uitgenodigd om proactief deel te nemen.

In 2014 kwamen we in contact met Natuurspeeltuin de Mergelhoof, die op dat moment recent was gewisseld van eigenaar. Aanvankelijk werkten we hier als vrijwilligers om de speeltuin draaiende te houden, maar al snel leek dit voor ons allebei een ideale locatie om een dagbesteding op te zetten. We hebben de Stichting Natuurspeeltuin voorgesteld om op hun locatie een dagbesteding te realiseren waarmee we het beheer en onderhoud van de speeltuin uit zullen voeren. Nui Spoor was geboren.