Over ons

Al langere tijd wilde ik een dagbesteding opzetten waarin we ons goed kunnen richten op de problematiek van de dagbesteders en waarmee we samen met de deelnemers naar een positief doel toe werken. Ook wilde ik dat de houding van de begeleider hierbij zoveel mogelijk naast de dagbesteder is waardoor de dagbesteder wordt gemotiveerd, zich serieus genomen voelt en wordt uitgenodigd om proactief deel te nemen.

In 2014 kwam ik in contact met Natuurspeeltuin de Mergelhoof, die op dat moment recent was gewisseld van eigenaar. Aanvankelijk ondersteunden we hier als vrijwilligers om de speeltuin draaiende te houden, maar al snel leek dit een ideale locatie om een dagbesteding op te zetten. We hebben de Stichting Natuurspeeltuin voorgesteld om op hun locatie een dagbesteding te realiseren waarmee we het beheer en onderhoud van de speeltuin uit zullen voeren. Nui Spoor was geboren.

In 2016 zijn we dankzij Natuurmonumenten verhuisd naar een gebouw naast Fort Sint Pieter, waar we met plezier hebben gewerkt. Toen van dit gebouw een ontmoetingscentrum werd gemaakt voor toeristen was het ook tijd voor Nui Spoor om een geschiktere binnenwerkplaats op te zetten.

Sinds 2019 huist Nui Spoor op de Ambyerstraat Noord in Amby, Maastricht. In de grotere ruimtes is het voor dagbesteders nu gemakkelijk om een eigen werkplaats te realiseren. We hebben naast de houtbewerking ook een ruimte voor hobbymatige activiteiten, en het is natuurlijk het vertrekpunt voor de buitendienst.