Ernst Claasen

Tijdens zijn studie Gezondheidswetenschappen (Geestelijke Gezondheidskunde) heeft Ernst veel gewerkt als begeleider in de verstandelijk gehandicapten zorg. Na het afronden van deze studie (in 2007) besloot hij in de begeleiding te blijven werken. Ernst heeft gewerkt binnen de verstandelijk gehandicaptenzorg, jeugdzorg, psychiatrie en de forensische psychiatrie. Hierbij heeft hij zich vooral gericht op persoonlijkheidsproblematiek, autisme en agressie.

Ernst is goed in analytisch denken en kan een situatie van verschillende kanten benaderen waardoor hij verschillende oplossingen voor een probleem aan kan dragen. Tijdens zijn studie kwam hij er meer en meer achter dat hij het liefst samen met de cliënt vanuit alledaagse, voor de cliënt reële,  situaties aan de toekomst werkt (zoals hij zelf zegt: ik zit het liefst tot mijn knieën in de modder). Daarnaast is Ernst een teamspeler. Tijdens het werk als begeleider blijkt Ernst op eigen wijze naast cliënten te kunnen staan en tegelijkertijd de behandelaarsrelatie met de cliënt in stand te kunnen houden.

Kenmerkend voor Ernst: analytisch denken, enthousiasme, kritische blik en relativeringsvermogen.

Vic Mussen

Vic is opgegroeid als zoon van een tuinder in een dorpje in Midden Limburg, in deze jaren heeft hij een liefde voor buiten ontwikkeld. Toen hij klaar was met zijn verplichte schooljaren is hij een aantal jaren als hovenier gaan werken. Ondernemend als hij is heeft hij allerlei werk gedaan voordat hij op zijn 23ste  is begonnen aan zijn opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige in Maastricht. Zo heeft hij onder andere door heel Europa gereisd om seminars en congressen te organiseren voor een jongerenvereniging.

Vic heeft gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige voor Vijverdal en De Rooijse Wissel. Zijn kwaliteiten als supervisor en teamspeler werden hier duidelijk waardoor hij bij de Rooijse Wissel als senior is gaan werken. In deze jaren heeft hij veel geleerd en is zijn liefde voor de hulpverlening versterkt. Doordat hij hier in aanraking is gekomen met alle facetten van de zorg, is zijn visie op wat goede zorg is alleen maar verder ontwikkeld. Ook is hiermee de behoefte ontstaan om er een eigen invulling aan te geven.

Kenmerkend voor Vic: rust, nieuwsgierigheid, ondersteunend zonder over te nemen en toegankelijkheid.